Maak kennis met het onderzoeksteam

Drs. Hidde Woerdman
Hidde Woerdman is uitvoerend onderzoeker van de TMSLA-studie en promovendus aan het Amsterdam UMC. Als arts en biomedisch ingenieur combineert hij kennis van zowel de klinische als de technische aspecten van hersenstimulatie. Hij hoopt dat dit onderzoek bijdraagt aan een beter begrip van Alzheimer en aan de uitbreiding van behandelmogelijkheden.

Dr. Willem de Haan
Willem de Haan is de hoofdonderzoeker van dit project. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring als neuroloog, met een specialisatie in cognitieve neurologie en specifiek de ziekte van Alzheimer. Zijn onderzoek richt zich op dementie vanuit een neurofysiologisch perspectief, variërend van klinisch-toegepaste studies tot fundamentele onderwerpen zoals hersennetwerkanalyse, computermodellen en hersenstimulatie.

Prof. dr. Odile van den Heuvel
Odile van den Heuvel is psychiater en hoogleraar Neuropsychiatrie bij Amsterdam UMC – VUmc. Zij begeeft zich op het grensvlak van de psychiatrie, neurologie en neurowetenschappen. Odile heeft veel ervaring met hersenscanonderzoek bij patiënten met angst- en dwangklachten en patiënten met neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson. Ook heeft zij veel ervaring met klinische trials, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de effecten van de behandeling op het niveau van ziektesymptomen, maar ook op het niveau van de hersenen.

Prof. dr. Ysbrand van der Werf
Ysbrand van der Werf is hoogleraar Functionele Neuroanatomie en afdelingshoofd Anatomie & Neurowetenschappen op het Amsterdam UMC. Zijn onderzoek richt zich op gezonde en gestoorde cognitie, in relatie tot neurologische en psychiatrische aandoeningen; een specifiek aandachtspunt betreft de rol van slaap en slaapstoornissen in deze aandoeningen. Opgeleid als bioloog en klinisch psycholoog zoekt hij in zijn projecten naar fundamentele mechanismen van ziek en gezond gedrag, en probeert toepassingen vanuit het onderzoek te vinden voor behandeling en diagnose. Voor zijn onderzoek maakt hij gebruik van verschillende technieken om de hersenen te beinvloeden en zichtbaar te maken zoals EEG, MEG, MRI, magnetische hersenstimulatie en lichttherapie.

Prof. dr. Kees Stam
Kees Stam is hoogleraar klinische neurofysiologie aan het Amsterdams UMC, locatie VUmc. Sinds 2000 is zijn wetenschappelijk werk gericht op connectiviteits- en graaftheoretische netwerkstudies bij verschillende neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson, multiple sclerose, hersentumoren en epilepsie. Hij ontwikkelde verschillende nieuwe methoden voor functionele connectiviteitsanalyse en was een van de eersten die netwerktheorie toepaste op EEG- en MEG-opnamen bij gezonde proefpersonen en neurologische patiënten. Kees heeft de BrainWave-software ontwikkeld die wordt gebruikt voor de studie van connectiviteit, netwerken en modellen van het gehele brein.

DRS. Ceyda Dilek
Neuropsycholoog

DRS. Rutger Berends
Neuropsycholoog

Annika Bierman
Stagiaire

stan steenkamp
Stagiair